Marko Kosnik

Марко Косник (Marko Kosnik) е полимедиумски уметник којшто ја започнува кариерата во 80-те како коосновач на „Лајбах“. Уште во почетокот на неговите заеднички проекти тој создава креативни средини, отворени лаборатории и медиумски платформи соработувајќи со автори од различни провиниенции.

http://egonmarch.org/institute/index.html